Waarschuwingsbericht

De inschrijvingen voor de workshop chemie sluiten vrijdag middag, nadat deze gesloten zijn zal het niet meer mogelijk zijn om het van de korting op het volledige pakket gebruik te maken.

Workshops

Bereid je perfect voor op het toelatingsexamen met onze workshops!

Zin in een studie met een brede visie op de mens en zijn gezondheid? Misschien is geneeskunde dan wel iets voor jou… Op de site van UAntwerpen vind je meer info over de opleiding geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Voor je kan beginnen aan de studie geneeskunde, moet je echter een belangrijke horde over: het toelatingsexamen. Dit examen wordt georganiseerd door de Vlaamse Overheid in juli 2019. Voor informatie over het toelatingsexamen verwijzen we jullie graag naar de volgende site:
http://toelatingsexamenartstandarts.be/

De leerstof voor het toelatingsexamen is niet altijd even simpel onder de knie te krijgen. Wij, een enthousiaste groep studenten geneeskunde, willen jullie graag een handje helpen. EMSA, de Antwerpse afdeling van de European Medical Students’ Association en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen organiseren daarom samen workshops waarbij een groot deel van de vrijgegeven vragen van vorige toelatingsexamens door professionals samen met jou worden opgelost.

Hopelijk tot binnenkort!!!
EMSA en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Inhoud workshops

Workshops KIW (Kennis en inzicht in wetenschappen):
De workshops biologie, wiskunde, chemie en fysica bestaan telkens uit een deel theorie en een deel oefeningen. Per vak overlopen de docenten bondig de theorie en bespreken ze voorbeeldvragen, waarbij de focus ligt op oplossingstechnieken en kennis in de wetenschap.

Aangezien biologie grotendeels een vak is dat vooral zelfstudie vereist, gaan we enkel nog het deel genetica doceren. Hierdoor hebben we een halve dag extra tijd voor fysica, een vak waarmee meerdere studenten het moeilijker hebben.

Workshops GC (Generieke competenies):
GC is het tweede onderdeel van het toelatingsexamen. GC is opgesplitst in de deelcompetenties "CLEAR" (arts-patiëntcommunicatie) en "VAARDIG" (tekstbegrip).

De EMSA-workshops CLEAR en VAARDIG focussen op communicatievaardigheden in de arts-patiëntrelatie en op het inoefenen van technieken voor het beantwoorden van vragen bij medische teksten.

Proefexamen:
Hierbij lost de student zelf een aantal vragen van KIW op en geven wij daarna de oplossingen. Zo kan iedereen individueel bepalen aan welke wetenschap er nog wat extra studietijd besteed dient te worden.

Programma 2019

DatumVakUurCampus
Za 16 februari 2019Chemie9-12u + 13-16uDrie Eiken
Za 2 maart 2019Wiskunde9-12u + 13-16uDrie Eiken
Za 16 maart 2019Fysica 19-12uDrie Eiken
CLEAR(Communicatie)13-16uDrie Eiken
Za 23 maart 2019Biologie-Genetica9-12uDrie Eiken
VAARDIG(Stilleesteksten)13-16uDrie Eiken
Za 30 maart 2019Fysica 29-12u + 13-16uDrie Eiken
Za 20 april 2019Proefexamen9-12uDrie Eiken

Zorg ervoor dat je telkens tijdig aanwezig bent, het is organisatorisch moeilijk om iedereen om 9u op te vangen en dan nog tijdig de workshops te starten.

Locatie

De workshops gaan door op campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk (Antwerpen) -> Gebouw Q, aula F. Nédée
Wegbeschrijving

Inschrijving

Inschrijven is noodzakelijk!!!
De inschrijvingen worden op 1 november geopend op deze pagina.
De inschrijvingen worden steeds woensdag voor de workshop gesloten.

Kostprijs

Per workshopdag vragen we € 7 (lunch en drank inbegrepen).
Voor de cursus met oefeningen vragen we eenmalig € 15.
Het proefexamen kost €3.5 (hierbij voorzien we geen lunch en drank).
MAAR: Wie inschrijft voor het volledige pakket (zes workshopdagen, lunch en drank inbegrepen + oefenbundel en proefexamen) krijgt korting en betaalt slechts € 40!

Betalen

Bij het inschrijven krijg je de gegevens over hoeveel je moet betalen en op welk rekeningnummer de overschrijving dient te gebeuren. Niet betaald is niet ingeschreven.
Bij betaling krijg je een ticket (met QR-code) per workshopdag.
Neem zeker je ticket uitgedrukt mee naar de workshops; het geldt als inschrijvingsbewijs!

Vragen?
Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet ons te mailen via workshopsatemsa [dot] be !

Hopelijk tot binnenkort!!!

Oefenbundel

De oefenbundels zijn enkel af te halen tijdens de workshops en worden niet per post verzonden.
Het laatste afhaal moment is zaterdag 20 april.

15,00 €