Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

Heart For Life 2014

Datum: 
zaterdag 29 november 2014 - 9:00
Beschrijving: 

HET VERSLAG VAN DEZE EDITIE IS ONDERAAN TERUG TE VINDEN.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

EMSA Antwerpen organiseert al enkele jaren op rij het Heart for life project. Het Heart for Life project is een sensibiliseringsactie waarbij er aandacht wordt besteed aan het risico op hart- en vaatlijden bij de bevolking. Vrijwillig uitgevoerd door de medische studenten van de Universiteit Antwerpen, is dit project uitgegroeid van een actie om Music for life te ondersteunen in het verleden tot een vast onderdeel van het activiteitenprogramma van EMSA Antwerpen.

Concreet wordt er op die dag door de studenten bij geïnteresseerde passanten een bloeddrukmeting gedaan, een officieel vragenlijst van de huisartsenorganisatie Domus Medica doorgelopen en vanuit de bekomen informatie een profiel opgesteld met een berekend risico op een hart-en vaatziekte. Verder worden er op die dag ook preventiemaatregelen voorgesteld, een gezonder levensstijl gepromoot en brochures en flyers van de cardiologische liga uitgedeeld.

Dit jaar zal voor de eerste maal het project op dezelfde dag worden gehouden in de verschillende universiteitssteden van Vlaanderen. Heart for Life staat gepland op zaterdag 29 november 2014 en zal in Antwerpen plaatsvinden in de Stadsfeestzaal op de Meir.

Studenten geneeskunde kunnen zich hieronder inschrijven om mee te doen met dit project. Opgelet, vanaf donderdag 20 november zijn de inschrijvingen gesloten!

Locatie: